top of page

Bolette og

hendes familie

Slægtsoptegnelser om Bolette

Nielsen og hendes familie

Bolette

Bolette

Min oldemor, Bolette Nielsen, da hun var en aldrende dame, der stadig levede i Grimstad i Norge. Fotoet er formodentlig taget omtrent 1958 på et besøg hos datteren Edith eller hos dennes datter Brit ved oldebarnet Siri's dåb. På dette tidspunkt levede Bolette som enkefrue og ejede og drev endnu - så vidt jeg er orienteret - Victoria Hotel i Grimstad. Foto: Ukendt Kilde: Fotoet er venligt udlånt af Nina M. S. Johnsen

Dette er anden del af slægtsfortællingen om mine oldeforældre, Julius og Bolette. Det har ikke været nær så let at finde eller fremskaffe relevante detaljer om Bolette og om hendes families liv og levned, som det var at finde den information om Julius familie og liv, som man kan læse i første del af historien. Denne del af mine slægtsoptegnelser er derfor noget mindre dybdegående, og fortællingen ikke heller nær så lang som fortællingen om Julius og hans nærmeste familie. Jeg synes dog, at det er vigtigt at tilføje den smule om Bolettes historie, som jeg har kunnet finde, til den samlede fortælling, således at indtrykket af, hvem det egentlig var, som Julius fik det hemmelige barn i Danmark med, står så tydeligt, som det nu er mig muligt at beskrive det, ud fra de oplysninger jeg har.

 

Som beskrevet i første del af historien fik Bolette - min oldemor - omkring århundreskiftet et forhold til den omtrent 30 år ældre vingrosserer Julius Octavius Gundersen, og med denne fik hun en søn, som blev født og sat i pleje i Danmark, inden Bolette atter rejste tilbage til Norge for at gifte sig med enkemanden Hans Helbarth Christoffersen, der med sin første hustru, Jenny Caspara Olsen, var far til fire børn og i øvrigt var handelsrejsende. År senre bortadopterede Bolette og Julius deres søn i Danmark til hans plejefamilie. Se også første del af fortællingen om Hans og Bolette.

Kontakt

Tak - beskeden er nu sendt!

Bolette Nielsen - Helles biol. oldemor -

© 2021 by Helle Jul Ruby

bottom of page